KURBANLIK VE ETLER HAKKINDA MUTLAKA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KURBANLIK VE ETLER HAKKINDA MUTLAKA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

* Kurban kesiminden sonra elde edilen karkaslar su kullanılmadan kan, dışkı ve topraktan temizlenmelidir.

* Parçalama ve temizlikten sonra mutlak dinlendirilmeli ısısı 7 dereceye düşürülmelidir.

* Dağıtımı yapılan etler naylon torbalar içerisinde ise bekletilmeden derhal çıkarılmalı, açık bir kapta serin bir yerde dinlendirilmelidir.

* Dağıtımı yapıldıktan sonra porsiyonlara bölünerek derin dondurucuya atılmalıdır.

* Derin dondurucudan çıkarılan et asla tekrar dondurulmamalı mutlak suretle tüketilmelidir.

Etlerin derin dondurucuda raf ömürleri:

Koyun Eti 4-8 Ay

Dana Eti 6-10 Ay

Sığır Eti 8-12 Ay

Kıyma 1-3 Ay

“Sen nefsini hayırla meşgul etmezsen, o seni şer ile meşgul eder.” İmam-ı Şafii Hz.

Allah Kabül Etsin

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun