KURBANLIK VE ETLER HAKKINDA MUTLAKA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
* Kurban kesiminden sonra elde edilen karkaslar su kullanılmadan kan, dışkı ve topraktan temizlenmelidir.
* Parçalama ve temizlikten sonra mutlak dinlendirilmeli ısısı 7 dereceye düşürülmelidir.
* Dağıtımı yapılan etler naylon torbalar içerisinde ise bekletilmeden derhal çıkarılmalı, açık bir kapta serin bir yerde dinlendirilmelidir.
* Dağıtımı yapıldıktan sonra porsiyonlara bölünerek derin dondurucuya atılmalıdır.
* Derin dondurucudan çıkarılan et asla tekrar dondurulmamalı mutlak suretle tüketilmelidir.
Etlerin derin dondurucuda raf ömürleri:
Koyun Eti 4-8 Ay
Dana Eti 6-10 Ay
Sığır Eti 8-12 Ay
Kıyma 1-3 Ay
“Sen nefsini hayırla meşgul etmezsen, o seni şer ile meşgul eder.” İmam-ı Şafii Hz.
Allah Kabül Etsin
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun