LAVANTA BAHÇESİ VE LAVANTA KAFE

Emirdağ’da mevcut istihdam, göç ve kalkınma problemlerinin çözülmesine katkıda bulunulması, alternatif gelir ve iş kaynakları oluşturulması amacıyla Bolvadin Yolu üzerinde bulunan çevre yoluna yakın bir alana içerisinde lavanta kafenin bulunduğu lavanta bahçesi kurulacaktır. Belediyemiz bünyesinde kuracağımız İş Geliştirme Merkezi’nde eğitim almış bayanlar tarafından bahçenin bakımları yapılarak elde edilecek ürünler Yöresel ürünler Pazarında satışa sunulacaktır.

Emirdağ’ımızı daha güzel, daha renkli ve daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için 15 Temmuz Şehitler Caddesi üzerine 6779.79 m² alanda Lavanta Bahçe inşa edildi. Hasat edilen ilk lavantalar Emirdağ Kadın Kooperatifi’nde paketlenerek kurumlarımıza hediye edildi. Açılan Lavanta Kafe yaz aylarında vatandaşlarımızın uğrak noktası oldu.