Çarşamba, 22 Kasım 2017

23 Nisan Etkinliklerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçe Stadyumunda büyük bir coşkuyla kutlandı. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN’ın talimatıyla törene Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Ali ÖZTÜRK katıldı. Günün anlam ve önemi anlatılan konuşmada -Milletin İstiklal uğrundaki kararlılığı, hürriyet ve bağımsızlığa kasteden düşmanlara karşı göstermiş olduğu mücadele vurgulanıp bu ruhun her zaman korunması gerekliliği üzerinde duruldu.- Çeşitli okullarda okuyan çocuklar ve geniş bir halk kitlesinin katılım gösterdiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan Çocuk Programında halk oyunları gösterileriyle İlçe Stadyumunda eğlenceli görüntüler oluşturuldu.

Çocuklar arasında yaş olarak en küçükleri olan Emirdağ Belediyesi Fadime&Derviş Uyar Gündüz Bakım Evi ve Kreşin öğrencileri yaptığı gösteriyle büyük bir ilgi topladılar. Türkiye Cumhuriyeti ’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm çocuklara armağan ettiği vurgusunu; Gazi Mustafa Kemal'in portresini birleştirerek gazinin izinde olduklarını belirten sırtlarındaki yazi ile işlediler. Daha sonra İlçede düzenlenmiş olan Şiir, Resim dallarında başarı gösteren çocuklara protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Olumsuz hava koşulları münasebetiyle tören bugün gerçekleştirildi.