Cuma, 17 Kasım 2017

Emirdağ'da 15 Temmuz anma programları

Emirdağda 15 temmuz Şehitleri anma ve demokrasi bayramı anma ve kutlama programı 11.07.2017 tarihinde ilçe kaymakamlığı toplantı salonunda başladı. Program ilçemize bağlı Suvermez köyünde bulunan şehitlik ziyaretiyle sürerken, ilçe müftülüğünün Emirdağ Merkez camiisinde öğle namazına müteakip okunan mevlid-i şerifle ve Emirdağ Belediye Başkanlığın Lokma ikramıyla günü tamamladı. Merkez camii bahçesine Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın talimatıyla "15TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUZ." yazılı pankart asıldı.

Emirdağ'da bulunan billboard ve sierpiler(Reklam panoları) türk bayrakları renkleriyle ve Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın TÜM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI Ve MİNNET İLE ANIYORUZ." mesajıyla süslendi.

Emirdağ İlçe Kaymakamlığının ve Emirdağ İlçe Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle önce Uzunçarşı girişinde açılan resim sergisi, daha sonra vatandaşların daha rahat ziyaret edebilmeleri açısından Beyazsaray İş Hanın ön kısmındaki alana taşındı.

Yürüyüş öncesi Emirdağ Belediyesi Zabıta ekipleri programın olacağı güne kadar halka anons yaptı.

Emirdağ Belediyesi İtfaiye ekipleri yakılması planlanan meşalelerin çıkarabileceği yangına karşı, müdahale edebilmek adına nöbette bekledi.

İlçe Devlet Hastanesinin önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu ve anma programlarına geçildi.

Emirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işçileri yoğun kullanım alanı olması nedeniyle Cumhuriyet Meydanının temizliğini yaparken, Emirdağ Belediyesi Zabıta Amirliği Birimi Girne Caddesinin gösteriye katılan vatandaşların zarar görmemesi açısında trafiğe kapatılması görevini üstlendi. Emirdağ Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ulaşım aracı bulunmayan vatandaşlarımızın yürüyüş alanına ulaşımını sağladı. Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü vatandaşlarımızın ayakta kalmaması için sandalye ve masa desteğinde bulundu.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın verdiği röportajda "Bugünde gurur duyuyorum. Ben bir Emirdağ Belediye Başkanı olarak,bir Emirdağlı olarak, bir Türk olarak, Bir Müslüman Türk olarak, meydanları dolduran Emirdağ halkıyla gurur duyorum, ellerinde bayraklarıyla çok güzel..." ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Emirdağ'da saat 00.13’ten itibaren camilerden sela sesleri yükseldi