Pazartesi, 18 Haziran 2018

EMİRDAĞ ARAŞTIRMA SONUÇLARI VE PROJE TASLAKLARI TANITILDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından yürütülen,Emirdağ Belediyesi ,Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağ Ticaret Odası’nın paydaşı olduğu proje çalışmaları tamamlanmış olup Emirdağ Kültür ve Sanat Merkezi’nde 16 Şubat 2018 Cuma günü düzenlenen bir program ile tanıtıldı. Etkinliğin sunumunu Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet YİĞİTER yaparken, Zeytin Dalı Harekatı’ yla ilgili bir görsellerin paylaşılmasıyla program başladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN ve ETSO Başkanı H.İbrahim AKTEPE’nin yaptıkları protokol konuşmalarının ardından proje tanıtımına geçildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Emirdağ Belediyesi’nin iş birliğiyle iki farklı projenin olduğunu , ilk projenin tamamlanıp ikinci projenin ise taslak halinde olan  Emir Baba türbesi ve ilçe turizmi ile alakalı olduğu söylerken konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

‘’Bahsedilen projeleri aylardan bu yana yöneten, katkı sağlayan, ve akademik boyutuyla da projeyi daha anlamlı kılan hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Emirdağ’a dair olan bu proje Osmangazi Üniversitesi’nin ekonomik olarak sahiplenerek yönettiği,Kent Konseyi’nin çeşitli önerileriyle beraber , Emirdağ Belediye Başkanlığı’nın da paydaşı olarak sürdürülen bir projedir.Yerel yönetici olarak bu projenin sonuçlarını önemsiyor ve ciddiye alıyoruz.Ana prensiplerimizi oluşturan üretken belediyecilik,bütüncül yaklaşım ve birlikte yönetim ilkeleriyle ilçemizde sadece fiziksel ihtiyaçları değil, sosyal ve kültürel sorunlara da çözüm üretmeye çalışıyoruz.İlçemizin avantajlı ve dezavantajlı yönlerini faydalı ve çarpıcı sonuçlarla ele alan bu proje Emirdağ’a dair bir şeyler ortaya koyacak herkes için çok önemlidir.’’ dedi.

Yerel Gelişme Bağlamında Emirdağ İlçesinin Kültürel-Sosyolojik Değişim Süreçleri; Sosyo-ekonomik Gelişim Düzeyi Değişimlerinin Tespiti ve Göç İlişkisine dair (1950-2014) projelerin sunumları gerçekleştirildi.

Proje Çalışanları: Prof. Dr. Özcan DAĞDEMİR (İktisat Bölüm Başkanı) Prof.Dr. Zeki KARTAL ,Yrd. Doç. Dr. Rukiye TINAS (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı)Yrd. Doç. Dr. Hüseyin GÜRBÜZ (İşletme Bölümü Öğretim Üyesi) projenin yapılış evreleri ve sonuçları üzerinde değerlendirmeler yaptılar.

Etkinliğin ikinci oturumunda; Ahmet Urfalı ile Doç. Dr. Murat KARACASU tarafından, Emir Baba Projesi-Emirdağ Yaylaları, Çatallı Köy Şehitliği ve Emirdağ Şehitler Abidesi konularında kültürel ve teknik bilgiler sunuldu.

Düzenlenen programa ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkanları,sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılırken,programı sunan akademisyenlere çeşitli hediyeler ve plaketlerin verilmesinin ardından son buldu.