Cumartesi, 19 Ocak 2019

EMİRDAĞ BELEDİYESİ'NİN ŞEB-İ ARUS PROGRAMI VATANDAŞLARIMIZIN KARTILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Emirdağ Belediyesi organizasyonu ile gerçekleşen Konser’de Eskişehir Mevlevihane Kültür Derneği Korosu Emirdağlılarla buluştu.

Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından ,16 Aralık Pazar günü Saat 19:00’da Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a kavuşma gecesi olan Şeb-i Aruz’u, Eskişehir Mevlevihane Derneği Korosu ekibinin icra ettiği tasavvuf müzikleriyle beraber semazen gösterisi gerçekleştirildi.

Emirdağ Belediyesi Çınar Düğün Salonun’da gerçekleşen etkinlik Şair ve Emekli Öğretmen Fikret AKIN’ın sunumuyla başlayarak, Mevlana‘nın yaşamı, fikirleri , gönül ikliminden çeşitli kesitlerin ve örneklerin sunulmasıyla devam etti. Koronun Mevlevi ayinlerinden bölümler ve tasavvuf müziğinin seçkin eserleri semazen gösterileriyle birlikte seslendirildi. Şair ve Emekli Öğretmen Fikret AKIN’ın da ara ara seslendirmiş olduğu ilahiler ve Eskişehir Mevlevihane Derneği korosunun söylediği tasavvuf eserleri sema gösterileriyle birleşerek salondaki misafirlere hoş zamanlar yaşattı.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN konser ve semazen gösterilerinden öncebir konuşma yaparak şunları söyledi ;

‘’Emirdağ Belediyesi ve Eskişehir Mevlevihane’si Kültür Derneği Musiki Heyeti bugün İslam dünyasında çok önemli yeri olan gönlümüzde hiç bir zaman eksik olmayan Hz.Mevlana’yı 745. Yılında Vuslat gecesinde, Şeb-i Arus’da hatırlattı.

Emirdağ Belediye Başkanlığı adına Fikret AKIN hocamıza ve Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği koromuza bu güzel etkinlik için ayrı ayı teşekkür ediyorum. Düzenlediğimiz bu etkinlik sayesinde Hz. Mevlana, Şeb-i Arusla ilgili güzel şeyler duyduk, öğrendik ve bilgilerimizi tekrar ettik. Hz. Mevlana 17 Aralık 1273’te yani bundan 745  yıl önce birilerine göre ahirete intikal ederken kendisine göre de sevgiliye kavuştuğu doğduğu gün ya da düğün gecesi adıyla da hatırlanmaktadır. Bugün birilerine göre ölüm günü olsa da , bugün Hz. Mevlana için bugün sevgiliye kavuşma günüdür. Sevginin,hoşgörünün ve nezaketin timsali olan Mevlana’nın ‘’Ne olursa ol yine gel’’ felsefesinden günümüz şartlarındaki insan ilişkileri göz önünde bulundurulduğunda Hz. Mevlana’nın kıymeti daha iyi anlaşılmaktadır.Her yıl Şeb-i Aruz sebebiyle Mevlana’yı anma günleri onun hayatı ve felsefesini anlama noktasında dönüşürse daha mutlu oluruz. Çünkü bizlerin ,milletimizin, halkımızın,bütün İslam aleminin ve dünya insanlığının buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu manada programın düzenlenmesinde katkıda bulunan ve katılımlarıyla salonu dolduran herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Başkan Kargın, 22 Aralık’ta Konya’da düzenlenecek olan Şeb-i Arus törenlerine programa katılan vatandaşlarımızı ve halkımızı davet ediyorum. ’’dedi.