Perşembe, 23 Kasım 2017

ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, İstiklal Marşının 96’ncı Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ülkemizin her yerinde, her zaman ve her fırsatta bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 96. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız; Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde, Milletimizin esareti reddederek verdiği kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir.

Mehmet Akif Ersoy, yazdığı bu destansı ve coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak Milletimizin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.

Genç kuşaklarımızın da Mehmet Akif'in başta İstiklal Marşı olmak üzere eserlerinin bütününde yer verdiği yol haritasını takip ederek, ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımlarla geleceğe kararlılıkla yürüyeceklerine inanıyorum.

İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 96. yıldönümünde, başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum.”