Perşembe, 23 Kasım 2017

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı anısına bir mesaj yayınladı. Tarih şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılına erişmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Kargın, Bütün dünyaya azim ve kararlığın timsali olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale’de canlarını ve kanlarını vatan topraklarına sebil eden,al bayrağa kanlarıyla renk veren aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizin gönlümüzde sonsuza dek bayraklaşmıştır.’’ Dedi.
‘’Çanakkale dirilişi , Türklüğü küçümseyen,onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatma gafletinde bulunan ve Türk milletinin gücünü sınayıp imtihan etmeye çalışan gafillerin tarih sahnesinden silinip yok olmaya mahkum olduklarını ispatlayacak olan bir vesikadır.’’ diyen Başkan Kargın ,açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.
‘’Çanakkale direnişi ,namus bildiğimiz mefhumların zedelenmemesi için asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir başkaldırış olarak bütün hafızalara kazınmıştır.Bu zafer ayı zamanda aziz milletimizin varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin de emsalsiz bir örneğini taşımaktadır.
Çanakkale savaşı ile büyük Türk milletli , bütün dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş ,bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü,mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir.
Bu açıdan Çanakkale savaşları yalnızca bir askeri bir başarı değil,izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.Bu milli silkiniş etkilerini dalga dalga göstermiş,müteakip senelerde Türk milliyetçilerinin şahlanışına kaynaklık ederek Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek olan milli mücadelenin meşalesini ateşlemiştir.
Bugün de başka yönleriyle büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale ruhunun muhteşem anlamında saklıdır.
Bu manada milletçe onurla,şerefle,övünç ve kıvanç ile akıllarımızdan çıkmayan,dünyaya timsal olan,kahramanlık destanımız Çanakkale Zaferi’nin 102.yılı anısına başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını , cennetmekan şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ,sevgi ,minnet ve şükran ile bir kez daha yad ediyor,manevi huzurları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.